10 dôvodov, prečo mať doma elektrocentrálu

10 DŮVODŮ

Mať doma elektrický generátor je v tomto období určite dobrý nápad. V uplynulom roku sme v Európe zažili mnoho prírodných katastrof, ako sú povodne, veterné smršte a zemetrasenia, ktoré prerušili dodávku elektrickej energie tisícom ľudí na viac ako 20 hodín.

Prenosný generátor dokáže udržať celú domácnosť v prevádzke na potrebný čas. Chladnička, mraznička, osvetlenie alebo zdravotnícke potreby zostanú zapnuté a výpadok prúdu bude znesiteľnejší a bezpečnejší.
 
 

1. Pomocník údržbára pri príležitostných činnostiach v exteriéri

Ak chcete vykonať nejakú prácu v záhrade, napríklad nainštalovať solárnu sprchu, plot alebo postaviť prístrešok, a ste ďaleko od elektrickej zásuvky, prenosný generátor vám umožní pripojiť elektrické náradie a rýchlo dokončiť projekt namiesto toho, aby ste museli meniť batérie v akumulátorovom náradí alebo sa vrátiť domov, aby ste ho dobili.

2. Využívanie elektrickej energie tam, kde nie je elektrická sieť

Chodíte často na chaty, kempovať alebo trávite čas na miestach, kde nie je prístup k elektrine? Elektrický generátor môže byť ideálnym pomocníkom, ktorý vám tieto chvíle spestrí a spríjemní.


3. Pomocník pri profesionálnom použití, napr. na stavbách, montážach, výstavách a vonkajších podujatiach

Na staveniskách a montážach poskytuje dočasnú elektrinu, napr. pre náradie a osvetlenie. Sú vítaným dodávateľom energie na vonkajších podujatiach, koncertoch a festivaloch, kde sa používajú ako zdroj energie pre zvukové zariadenia.


4. Používanie zdravotníckeho materiálu na výrobu elektriny

Niektorí pacienti, ktorí sa liečia doma, potrebujú, aby ich zdravotnícke pomôcky boli neustále zapojené do elektrickej siete, takže záložný zdroj napájania je nevyhnutnosťou.


5. Záložné napájanie v prípade výpadku elektrickej energie v priemysle, zdravotníckych zariadeniach alebo vo veľkom poľnohospodárstve (minimalizácia strát)

Trvalo nainštalovaný generátor zistí, či sú problémy so sieťovým pripojením, a automaticky sa zapne. To vám môže ušetriť značné prevádzkové náklady.



Centrála stavba
 
Rodina PC

6. Nebudete strácať jedlo

Potraviny v chladničke sa začnú kaziť už 4 hodiny po výpadku prúdu. V takýchto situáciách je preto vždy dobré mať po ruke generátor, aby ste zachránili obsah chladničky a mrazničky.

7. Práca z domu

Od spustenia systému Covid-19 ponúka veľké množstvo pracovných miest možnosť pracovať z domu, pričom aj krátky výpadok prúdu môže znamenať veľkú finančnú stratu.


8. Záložné napájanie elektrických vozidiel (E-cars)

Výpadok prúdu môže majiteľov elektromobilov úplne vyradiť z prevádzky. S prenosným generátorom sa môžete bez obáv dostať do práce, na nákup, na pohotovosť alebo vybaviť iné nevyhnutnosti.


9. Deti sa neboja, že svetlo zhaslo

Boja sa vaše deti alebo možno aj vy tmy? Domáci generátor udrží vaše svetlá vždy zapnuté, bez ohľadu na centrálne napájanie. Výpadky vás nebudú trápiť.

10. Pokoj v duši

Krátkodobo sa bez elektriny zaobíde každý. Čím dlhšie však toto obdobie trvá, tým menej komfortný bude váš domov bez typických a potrebných vymožeností, ktoré ponúka. Generátor poskytne vašej rodine spokojnosť, pohodlie a pokoj aj počas neočakávaných situácií, ako sú napríklad búrky, ktoré môžu spôsobiť výpadky elektrickej energie.