Aké je využitie malej prenosnej elektrocentrály?

Ak máte chatu, záhradu alebo len malú dielňu, často musíte vyriešiť problém s prívodom elektriny do budovy. Ak sa nechcete zaoberať montážou a nastavovaním veľkých a ťažkých generátorov, môžete použiť oveľa elegantnejšie riešenie v podobe prenosných generátorov.

Výhody prenosného napájacieho generátora

inventorova_elektrocentrala

Mobilné agregáty elektrocentrály ponúkajú viacero pozitív. V prvom rade oceníte kompaktné rozmery, ktoré by ste v prípade bežných generátorov našli len ťažko. Prenosné jednotky sú zvyčajne schopné splniť účel zo svojho názvu a často ich môžete veľmi ľahko premiestniť aj s plnou nádržou.
Prenosná benzínová elektrocentrála vám veľmi dobre poslúži aj na miestach, kde jednoducho nemôžete prepraviť iný veľkokapacitný generátor. Často postačuje na napájanie jedného alebo dvoch zariadení, ktoré sú bežne napájané zo siete.

Kde používať mobilnú elektrocentrálu?

Prenosný elektrický rozvádzač sa používa predovšetkým na miestach bez prístupu k elektrickej sieti. Typickým príkladom takejto lokality je napríklad odľahlá chata v horách alebo chatová kolónia, kde chýba základná elektrická infraštruktúra.

Prenosné generátory sú použiteľné aj ako súčasť vybavenia parkov pre karavany alebo veľké ubytovacie priestory. Majitelia týchto zariadení ich môžu ľahko ponúknuť svojim hosťom, ktorí ich vďaka ich mobilite môžu ľahko umiestniť vo svojom dočasnom príbytku a potom ich bez väčšej námahy vrátiť.

Na čo sa zamerať pri výbere prenosného generátora energie?

Pri výbere mobilného generátora pre vašu potrebu by ste mali zohľadniť niekoľko kritérií. V prvom rade je to samotné zariadenie, ktoré chcete poháňať generátorom, alebo ich celkový počet. Podľa toho si zvolíte prevádzkový výkon ústredne.
Okrem toho venujte pozornosť vnútornej konštrukcii mobilného generátora, najmä jeho motoru. V prípade takzvanej hobby verzie je často súčasťou dodávky len základný bezúdržbový motor, najmä na príležitostné použitie v ideálnych podmienkach. Je však oveľa náchylnejší napríklad na vyššiu prašnosť alebo vlhkosť. Spravidla sa odporúča vyberať konštrukcie uzavreté v plastovom kryte pre vlhšie prostredie.

Môžete si tiež vybrať generátory na priemyselné použitie, ktoré sú oveľa odolnejšie, ale aj zložitejšie z hľadiska údržby. Majú napríklad lepšie filtre alebo snímač na sledovanie hladiny oleja, čo oceníte pri dlhodobom používaní, keď dochádza k vyššiemu zaťaženiu samotného agregátu vplyvom zahrievania motora.

Pri používaní generátora postupujte podľa pokynov výrobcu. K jednotke nepripájajte zariadenia, ktoré nie sú určené pre váš typ napájacej jednotky, a s prenosnou jednotkou zaobchádzajte tak, aby vydržala čo najdlhšie. Len tak sa dá naplno využiť potenciál týchto praktických zdrojov elektrickej energie.